Overstappen naar Aon

Wilt u met uw zorgverzekering overstappen naar Aon?

Zorgverzekering opzeggen

Wij vinden het jammer dat u uw zorgverzekering wilt opzeggen. Het is belangrijk dat uw zorgverzekering goed aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen. Twijfelt u over welke zorgverzekering bij u past? Of wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Ook dat kan via Aon. Wij adviseren u graag. Bel ons via (040) 261 19 40, onze verzekeringsexperts doen u dan een aantrekkelijk aanbod.

Opzeggen? Wij adviseren u graag.


Bel onze klantenservice

040 - 261 19 40

Werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur

In onze online vergelijker geven wij u gratis online advies en een vergelijking op kwaliteit, prijs en vergoedingen. U kiest uit onderstaande grote zorgverzekeraars: u zit dus altijd goed via Aon!

Naar de vergelijker     


CZ Zorgverzekeringen Aon Menzis Zorgverzekeringen ONVZ Zorgverzekeringen VGZ Zorgverzekeringen Zilveren Kruis Zorgverzekeringen

Hebt u ook schadeverzekeringen via Aon?

Als u ook een schadeverzekering hebt (bijv. inboedel-, auto- of een reisverzekering?) en kiest voor een zorgverzekeraar uit onze vergelijker, behoudt u de 2,5% extra pakketkorting. Zegt u de zorgverzekering toch op? Dan vervalt uw extra korting. Wij adviseren u hier graag over.


Wanneer kan ik opzeggen?

Op het moment dat wij tijdens het kalenderjaar de polisvoorwaarden in uw nadeel wijzigen, dan kunt u uw polis tussentijds opzeggen. U moet dan binnen 30 dagen nadat wij de wijziging aan u hebben doorgegeven, schriftelijk of per e-mail opzeggen. Dit geldt niet als het een wettelijke wijziging betreft van artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet.


Opzeggen per 1 januari

Om op te zeggen per 1 januari kunt u telefonisch contact opnemen met onze klantenservice of het contactformulier invullen. Uw opzegging moet uiterlijk 31 december 2018 bij ons binnen zijn. Het is verplicht om vóór 1 februari 2019 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019.

Ik een andere verzekeraar heb gekregen voor mijn zorgverzekering

Wij helpen u graag met het vinden van een alternatief. We hebben afspraken gemaakt met de grootste verzekeraars van Nederland, zoals CZ, Aon, Menzis, ONVZ, VGZ, Zilveren Kruis. Wij adviseren u graag persoonlijk zodat u de zorgverzekering kiest die het beste bij u past. Ga naar de vergelijker of bel direct met (040) 261 19 40. 

Ik een nieuwe werkgever heb

Wist u dat wij afspraken hebben met meer dan 2.000 werkgevers en ledenverenigingen in Nederland? Uw nieuwe werkgever zit hier misschien ook wel tussen. Bel ons voor persoonlijk advies via (040) 261 19 40. Wij bekijken graag samen met u of u gebruik kunt maken van een van deze collectieve regelingen.

Mijn kind 18 jaar is geworden

Uw kind kan zelf eenvoudig zijn zorgverzekering regelen. Of bij u op de polis blijven als medeverzekerde. Bekijk het aanbod voor jongeren in de vergelijker. Of bel ons voor advies via (040) 261 19 40.

Ik ga werken, wonen of studeren in het buitenland

Als u naar het buitenland verhuist, is uw Nederlandse zorgverzekering meestal niet meer geldig. De Nederlandse zorgverzekering komt dan te vervallen. Lees meer over naar het buitenland gaan.

Ik ga scheiden

Bent u de hoofdverzekerde? En hebben u en uw ex-partner samen een zorgpolis? Dan kunt u de polis van uw ex-partner opzeggen. Als u geen hoofdverzekerde bent moet uw partner goedkeuring geven voor het beëindigen van de polis. Lees meer over scheiden.

Ik de verzekeringszaken van een overledene regel

Wij beëindigen de verzekering automatisch zodra wij een overlijdensbericht ontvangen van de gemeente. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Lees meer over wat te doen bij overlijden.

Ik in militaire dienst ga

Militairen in actieve dienst krijgen een verplichte verzekering via het Ministerie van Defensie. U moet uw zorgverzekering opzeggen. U kunt dit telefonisch of via e-mail aan ons doorgeven.

Ik in detentie moet (celstraf)

Tijdens uw detentie (het uitzitten van een celstraf) betaalt het Ministerie van Justitie uw zorgkosten. Uw zorgpolis wordt dan opgeschort en uw aanvullende verzekering wordt beëindigd.

Ik een gemoedsbezwaarde ben vanwege mijn geloofs- of levensovertuiging

In plaats van zorgpremies betaalt u dan een bijdrage vervangende belasting. U stuurt de zorgkosten naar het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Gezinsleden uitschrijven

Alleen de verzekeringnemer (hoofdverzekerde) kan gezinsleden laten uitschrijven. Het gezinslid wordt uitgeschreven per de 1e dag van de maand volgend op de datum waarop wij uw verzoek hebben ontvangen. U kunt opzeggen via telefoon of onze website.

Een aanvullende verzekering opzeggen

Wilt u de basisverzekering behouden maar een aanvullende zorgverzekering opzeggen? Regel het zelf via Mijn Omgeving.