Verhuizing

U bent verhuisd of gaat verhuizen. Bij een verhuizing verandert van alles, ook op financieel gebied. Uw nieuwe huis is bijvoorbeeld groter, u hebt meer spullen of gaat misschien nog wat verbouwen. Dit kan invloed hebben op uw premie. Controleer uw verzekeringen daarom goed.


Inboedelverzekering

Verzeker uw inboedel ook op uw nieuwe adres. Dan is deze maximaal 1 maand verzekerd op zowel het oude als nieuwe adres vanaf de dag dat de verhuizing begint. De verhuizing kan ook invloed hebben op de premie omdat u bijvoorbeeld een groter of kleiner huis hebt, of in een andere buurt of plaats woont. U kunt het adres van uw inboedelverzekering eenvoudig wijzigen in Mijn IAK.

Meer informatie Bereken uw premie

Woonhuisverzekering

Vanaf het moment dat u de sleutel ontvangt moet uw nieuwe woning verzekerd zijn. Als u tijdelijk twee woningen hebt dan is het belangrijk om uw oude én nieuwe adres te verzekeren. Als u een bestaande woning verkoopt kunt u de bijbehorende woonhuisverzekering uiteraard opzeggen.

Meer informatie Bereken uw premie

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is vrijwel altijd verplicht bij een koopwoning. Wij werken samen met de meeste aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. Wij adviseren u graag over de best passende oplossing.

Meer informatie Bereken uw premie

Rechtsbijstandverzekering

Als u een huis hebt kunt u daar natuurlijk onenigheid over krijgen. Een rechtsbijstandverzekering biedt een prima dekking bij bijvoorbeeld een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van uw woning. Of conflicten met buren over uw woning. Wist u dat het gemiddelde uurtarief van een advocaat vaak duurder is dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering?

Meer informatie Bereken uw premie

Zorgverzekering

Zodra u zich inschrijft bij de gemeente wordt het adres dorgegeven aan de zorgverzekering. Voor de zorgverzekering hoeft u dus zelf niets te regelen.

Meer informatie


Autoverzekering

Uw adres heeft vaak invloed op de hoogte van de autopremie, tenzij het risico op het nieuwe adres precies gelijk is aan huidige risico. Verzekeraars kijken naar de volledige postcode. Dit betekent dat uw premie ook kan veranderen als u binnen uw huidige woonplaats verhuist.

Meer informatie Bereken uw premie

Advies van IAK

Geef uw adreswijziging aan ons door via Mijn IAK.


Hebt u nog geen Mijn IAK account?

Met Mijn IAK regelt u eenvoudig zelf al uw verzekeringszaken. Hebt u uw privéverzekeringen ondergebracht bij IAK? Dan kunnen wij voor u een inlogaccount aanmaken. Neem hiervoor contact op met de klantenservice: (040) 261 19 11. 

Persoonlijk advies?

Hebt u nu al vragen? Bel ons gerust op (040) 261 18 21 of mail klantenservice@iak.nl. Onze medewerkers helpen u graag op werkdagen van 08:30 tot 18:00 uur.