Verhuizing

U bent verhuisd of gaat verhuizen. Bij een verhuizing verandert van alles, ook op financieel gebied. Uw nieuwe huis is bijvoorbeeld groter, u hebt meer spullen of gaat misschien nog wat verbouwen. Dit kan invloed hebben op uw premie. Controleer uw verzekeringen daarom goed.

Zorgverzekering

Verhuizing binnen Nederland

Als u binnen Nederland verhuist, wordt uw nieuwe adres via de Basisregistratie Personen van uw gemeente doorgegeven aan de zorgverzekering. Voor de zorgverzekering hoeft u dus zelf niets te regelen.

Verhuizing naar het buitenland

Als u naar het buitenland verhuist, verzoeken wij u om via de pagina Downloads bekijken een beoordelingsformulier buitenland in te vullen zodat wij uw woon/werk situatie kunnen beoordelen en aan kunnen geven of u nog wel verzekerd kunt blijven voor de zorgverzekering in Nederland.

Woonhuisverzekering

Vanaf het moment dat u de sleutel ontvangt moet uw nieuwe woning verzekerd zijn. Als u tijdelijk twee woningen hebt dan is het belangrijk om uw oude én nieuwe adres te verzekeren. Als u een bestaande woning verkoopt kunt u de bijbehorende woonhuisverzekering uiteraard opzeggen.

Inboedelverzekering

Verzeker uw inboedel ook op uw nieuwe adres. Dan is deze maximaal 1 maand verzekerd op zowel het oude als nieuwe adres vanaf de dag dat de verhuizing begint. De verhuizing kan ook invloed hebben op de premie omdat u bijvoorbeeld een groter of kleiner huis hebt, of in een andere buurt of plaats woont. U kunt het adres van uw inboedelverzekering eenvoudig wijzigen in Mijn Omgeving.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is vrijwel altijd verplicht bij een koopwoning. Wij werken samen met de meeste aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. Wij adviseren u graag over de best passende oplossing.

Rechtsbijstandverzekering

Als u een huis hebt kunt u daar natuurlijk onenigheid over krijgen. Een rechtsbijstandverzekering biedt een prima dekking bij bijvoorbeeld een conflict over huur, (ver)koop of (ver)bouw van uw woning. Of conflicten met buren over uw woning. Wist u dat het gemiddelde uurtarief van een advocaat vaak duurder is dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering?

Advies van Aon

Geef uw adreswijziging aan ons door via Mijn Omgeving.

Heeft u nog geen account voor Mijn Omgeving?

Met Mijn Omgeving regelt u eenvoudig zelf al uw verzekeringszaken. Heeft u uw privéverzekeringen ondergebracht bij Aon? Dan kunnen wij voor u een inlogaccount aanmaken.

Persoonlijk advies?

Heeft u vragen? Bel ons gerust op (088) 810 81 03 of mail naar klantenservice@iak.nl. Onze medewerkers helpen u graag op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur.