Scheiding

Een scheiding is doorgaans een ingrijpende gebeurtenis. Wij leggen u graag uit hoe u uw verzekeringen kunt aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Gezamenlijke verzekeringen

Mogelijk heeft u gezamenlijke verzekeringen samen met uw (ex-) partner. Bij een scheiding is het noodzakelijk om alle gezamenlijke verzekeringen om te zetten in 2 aparte verzekeringspakketten voor u en voor uw (ex-)partner. Bij gezamenlijke verzekeringen moet u denken aan de zorg-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, doorlopende reis- of de ongevallenverzekering.

Inboedelverzekering

Uw inboedelverzekering is wellicht niet meer up-to-date doordat u mogelijk verhuist of doordat de totale waarde aan inboedel wijzigt bij mogelijke verdeling van uw bezittingen. Daarom is het verstandig om uw verzekering te controleren en de waarde van uw inboedel opnieuw te berekenen.

Autoverzekering en opgebouwde schadevrije jaren

Het is mogelijk om schadevrije jaren van uw auto-, motor- en/of bromfietsverzekering aan (ex-) partner over te dragen met een afstandsverklaring.

Zorgverzekering

Bent u hoofdverzekerde?
Staan u en uw ex-partner nog samen op één zorgpolis? Op uw verzoek regelen wij dat uw ex-partner wordt uitgeschreven van uw zorgpolis. Om te voorkomen dat uw ex-partner onverzekerd is maken wij een nieuwe zorgpolis op en informeren we hem of haar per brief over deze wijziging.

Naast de uitschrijving verandert er voor u verder niets. Wij passen uw polis aan op de eerste dag van de maand nadat u de wijziging aan ons heeft doorgegeven.

Bent u meeverzekerd op de polis van uw partner?
Op uw verzoek schrijven wij u uit van de zorgpolis van uw ex-partner. Er is geen akkoord nodig van uw hoofdverzekerde ex-partner. Om te voorkomen dat u onverzekerd bent maken wij voor u een nieuwe zorgpolis op. Uw polis wordt aangepast op de eerste dag van de maand nadat u de scheiding bij ons heeft gemeld.

Heeft u kinderen?
Geef aan ons door bij welke ouder/verzorger de kinderen verzekerd gaan worden zodat we deze ook mee kunnen verzekeren op de juiste polis. Als er een conflictsituatie ontstaat zullen de kinderen worden verzekerd bij de persoon waar ze ook ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen.

Adreswijziging

Als u of uw ex-partner verhuist, en het nieuwe adres is al bekend, informeer dan zowel Aon als uw gemeente over de verhuizing. Zo voorkomt u dat correspondentie naar het verkeerde adres wordt verstuurd. Geef de adreswijziging door via Mijn Omgeving.

Heeft u alleen een zorgverzekering via Aon? Als u binnen Nederland verhuist, hoeft u geen adreswijziging aan ons door te geven. Uw nieuwe adres wordt via de Basisregistratie Personen van uw gemeente doorgegeven aan de zorgverzekering.

Ander rekeningnummer

Krijgt u een ander rekeningnummer na de echtscheiding? Geef dit dan aan ons door via Mijn Omgeving.

Advies van Aon

Geef deze wijziging van uw gezinssituatie met dit formulier aan ons door. Wij bekijken dan de eventuele gevolgen voor uw verzekeringen en nemen daarover indien nodig contact met u op. Geef in het formulier aan of u persoonlijk advies wenst van een van onze adviseurs over de splitsing en/of wijzigingen van uw verzekeringspakket.