Scheiding

Een scheiding is doorgaans een ingrijpende gebeurtenis. Wij leggen graag aan u uit hoe u uw verzekeringen kunt aanpassen aan uw gezinssituatie.


Gezamenlijke verzekeringen

Mogelijk hebt u gezamenlijke verzekeringen samen met uw (ex-) partner. Bij een scheiding is het noodzakelijk om alle gezamenlijke verzekeringen om te zetten in 2 aparte verzekeringspakketten voor u en voor uw (ex-)partner. Bij gezamenlijke verzekeringen moet u denken aan de zorg-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, doorlopende reis- of de ongevallenverzekering.


Uw inboedelverzekering

Uw inboedelverzekering is wellicht niet meer up-to-date doordat u mogelijk verhuist of doordat de totale waarde aan inboedel wijzigt bij mogelijke verdeling van uw bezittingen. Daarom is het verstandig om uw verzekering te controleren en de waarde van uw inboedel opnieuw te berekenen.


Autoverzekering en opgebouwde schadevrije jaren

Het is mogelijk om schadevrije jaren van uw auto-, motor- en/of bromfietsverzekering aan (ex-) partner over te dragen met een afstandsverklaring.


Ander rekeningnummer

Krijgt u een ander rekeningnummer na de echtscheiding? Geef dit dan aan ons door via Mijn Omgeving of bel met onze klantenservice op (040) 261 18 21.


Zorgverzekering

Bent u hoofdverzekerde?

Staan u en uw ex-partner nog samen op één zorgpolis? Dan regelen wij dat uw ex-partner wordt uitgeschreven van uw zorgpolis. Naast de uitschrijving verandert er voor u verder niets. Om te voorkomen dat uw ex-partner onverzekerd is maken wij een nieuwe zorgpolis op en informeren we hem of haar per brief over deze wijziging.
Wij passen uw polis aan op de eerste dag van de maand nadat u de wijziging aan ons hebt doorgegeven.

Bent u meeverzekerd op de polis van uw partner?

Dan hebben wij de goedkeuring van hem of haar nodig om u uit te schrijven. Om te voorkomen dat u onverzekerd bent maken wij voor u een nieuwe zorgpolis op. Uw polis wordt aangepast op de eerste dag van de maand nadat uw partner akkoord heeft gegeven om u uit te schrijven.

Hebt u kinderen?

Geef aan ons door of uw kinderen bij u of uw ex-partner gaan wonen. Als uw kinderen bij u wonen dan worden ze meeverzekerd op uw zorgpolis. Geef u niets door over de woonsituatie van uw kinderen? Dan blijven de kinderen op dezelfde polis staan.


Adreswijziging

Als u of uw ex-partner verhuist, en het nieuwe adres is al bekend, informeer dan zowel IAK Verzekeringen als uw gemeente over de verhuizing. Zo voorkomt u dat correspondentie naar het verkeerde adres wordt verstuurd. Geef de adreswijziging door via Mijn IAK.


Advies van IAK

Geef deze wijziging van uw gezinssituatie met dit formulier aan ons door. Wij bekijken dan de eventuele gevolgen voor uw verzekeringen en nemen daarover indien nodig contact met u op.
Mocht u vooraf persoonlijk advies wensen over de splitsing en/of wijzigingen van uw verzekeringspakket, maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.