Gezinsuitbreiding

Gefeliciteerd met de (aankomende) gezinsuitbreiding. Wij helpen u graag om de verzekeringen rondom de geboorte van uw kind goed te regelen.


Voor de bevalling

Kraamzorgservice

Als u bij IAK een zorgverzekering hebt, meldt u zich uiterlijk vijf maanden voordat u gaat bevallen aan, dan kunnen wij de kraamzorg tijdig voor u regelen.


Na de bevalling

Zorgverzekering

Meld uw kind aan op de zorgpolis van één van de ouders. Dan is hij of zij tot het 18e jaar gratis meeverzekerd. U hebt hier tot vier maanden na de geboorte de tijd voor. Het bijschrijven van uw pasgeboren kindje kunt u doen via Mijn IAK

Als u uw kind op tijd aanmeldt, gaat de zorgverzekering in op zijn of haar geboortedatum. Het is belangrijk dat u direct een burgerservicenummer aanvraagt voor uw kind bij de belastingdienst. Dit nummer hebben wij nodig om uw kind aan te melden. 

Heeft uw pasgeboren kind niet de Nederlandse nationaliteit, dan kunnen wij uw kind al wel aanmelden. U moet dan wel binnen zes maanden na de geboorte, een kopie van het paspoort (Europese nationaliteit) of een kopie van het verblijfsdocument (niet Europese nationaliteit) van het kind aanleveren. 


Reisverzekering

Het is belangrijk dat uw kind op de reisverzekering meeverzekerd wordt, zo is hij/zij goed verzekerd tegen onder andere medische kosten tijdens vakantie of een dagtrip in het buitenland. Pas uw reisverzekering aan via Mijn IAK.


Aansprakelijkheidsverzekering

Controleer of uw aansprakelijkheidsverzekering op gezinsdekking staat. Pas zo nodig de dekking aan in Mijn IAK


Advies van IAK

U kunt ook de gezinsuitbreiding met dit formulier aan ons doorgeven. Wij bekijken dan de eventuele gevolgen voor uw verzekeringen en nemen daarover indien nodig contact met u op.

Wilt u eerst persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.