Declareren

Klik hieronder om in te loggen en uw zorgkosten te declareren.

Klantbeoordeling
Zorgverzekering

Zorg declareren

Bij IAK declareert u uw zorgkosten online in drie eenvoudige stappen. U vult het online declaratieformulier in, voegt een digitale nota toe en klikt op verzenden.

Als u bij een zorgverlener (arts, apotheek, therapeut of ziekenhuis) bent geweest, kan het zijn dat de zorgverlener de nota niet rechtstreeks naar IAK stuurt, maar naar u. Als de kosten vergoed worden vanuit uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering, dan kunt u de nota op drie manieren bij ons declareren.


Online declareren

Om uw declaratie online in te dienen, logt u eerst in op uw persoonlijke account en kiest u voor 'declareer uw zorgnota's'. Daar vindt u het online declaratieformulier dat u in drie stappen doorloopt.

Hulp nodig bij het online declareren?

Bekijk de veelgestelde vragen over online declareren


IAK App

U declareert uw zorgkosten ook eenvoudig via onze app. Maak een foto van uw rekening, geef aan of u voor uzelf of een gezinslid wilt declareren, druk op versturen en uw rekening is ingediend. De ingediende declaraties staan overzichtelijk in een archief van uw app. Lees meer over onze app.


Nota per post indienen

Uiteraard kunt u ook uw nota per post indienen. En dat kan voor nota's van medische kosten voortaan zonder declaratieformulier. Controleer of de volgende gegevens erop staan: naam, adres, woonplaats en geboortedatum verzekerde. Noteer ook altijd uw verzekerdenummer in de rechterbovenhoek op de nota.

Wij zorgen dan voor een snelle afwikkeling. De vergoeding waar u recht op hebt, betalen we rechtstreeks aan u uit.

Kan ik mijn declaratie per post indienen?

Kan ik ook een buitenlandse nota declareren?

Hoe oud mag de nota zijn?

Kosten door een ongeval?

Kan ik declareren zonder originele nota?

Wat is de maximale bestandsgrootte die ik kan toevoegen?

Welke kosten krijgt u vergoed?

Meer veelgestelde vragen