Hebt u schade door de storm van 18 januari?

Onze schadebehandelaars kunnen het telefoonaanbod nauwelijks verwerken. Wilt u een schade melden door de storm van 18 januari? Vul dan hier het verkorte schadeformulier in en volg onze instructies hieronder.

Meld uw stormschade      

U kunt de schade ook melden via Mijn IAK. Bekijk dan in ieder geval toch even de instructies voor stormschade aan uw inboedel, woonhuis of auto.


Hieronder leest u meer over de behandeling van stormschade: hoe u de schade kunt melden, welke informatie u op moet sturen en waar u op moet letten.

Schade aan uw inboedel en/of woning


Bent u verzekerd voor stormschade?

Schade door storm is standaard verzekerd op onze woonhuisverzekering en inboedelverzekering. Van storm is sprake bij windsnelheden van minimaal 14 meter per seconde (windkracht 7). Voor een stormschade aan uw woonhuis geldt een verplicht eigen risico van € 250,-. Voor stormschade aan inboedel geldt een standaard eigen risico van € 100,-.

Het kan gebeuren dat uw schutting of andere erfafscheiding omwaait. Deze schade is in de meeste gevallen verzekerd. Deelt u de schutting met de buren? Dan betalen wij de helft en claimen de buren hun deel bij hun verzekeraar.
Ook schade die ontstaat doordat er door de storm iets tegen uw woning waait is verzekerd.

Stormschade aan uw inboedel die zich rondom de woning bevindt is niet verzekerd op de inboedelverzekering. Berg alle losse spullen zoals tuinmeubelen, tuinbeelden, tuingereedschap, tuinaanleg en partytenten op een veilige plek op.

Schade aan ruiten valt niet onder de dekking van uw inboedelverzekering, tenzij u een aparte verzekering of dekking hiervoor heeft afgesloten.

Meld uw schade snel en simpel via Mijn IAK. Klik hieronder op de oranje knop. U komt in het overzicht van Uw verzekeringen. Kies 'Schade melden' bij de verzekering waar de schade betrekking op heeft.

Woonschade melden Mijn IAK    


Schadebeperkingsplicht

Om verdere schade aan uw woning of inboedel te voorkomen moet u, zodra het veilig is, maatregelen nemen om verdere schade te voorkomen. De kosten die u hiervoor maakt vallen onder de dekking van de verzekering.

Schade aan uw auto


Bent u verzekerd voor stormschade?

Stormschade aan uw auto is verzekerd als u een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking hebt. Dit heeft geen gevolgen voor uw bonus-maluskorting. Het standaard eigen risico voor blikschade is € 500,-. Als de auto total-loss is, geldt dit eigen risico niet.

Autoschade regelen via IAK Schade Service

Als u gebruik maakt van de IAK Schade Service, dan hoeft u de schade niet bij ons te melden. U kunt rechtstreeks een afspraak maken om uw auto te laten herstellen bij een van de bij ons aangesloten herstellers. Wij regelen de administratieve afhandeling dan rechtstreeks met de herstellers.

Autoherstelbedrijf zoeken       


Voordelen IAK Schadeservice 

  • Uw auto wordt snel en goed gerepareerd met vier jaar garantie.
  • Wij betalen de rekening rechtstreeks; u hoeft de kosten niet voor te schieten.
  • Bij volledige reparatie vervalt het standaard eigen risico.
  • U krijgt een gratis vervangende auto tijdens de reparatie.

Hebt u alleen ruitschade?

Als een ruitreparatie voldoende is, hebt u € 75,- eigen risico. Moet de ruit vervangen worden? Dan is het eigen risico € 250,-.
Laat u de ruitschade herstellen bij Carglass of Autotaalglas, dan hebt u geen eigen risico bij ruitreparatie en slechts € 75,- bij ruitvervanging. 

Carglass

Autotaalglas

Meld uw schade snel en simpel via Mijn IAK. Klik hieronder op de oranje knop. U komt in het overzicht van Uw verzekeringen. Kies 'Schade melden' bij de verzekering waar de schade betrekking op heeft.

Autoschade melden Mijn IAK