Schade aan uw auto


Autoschade regelen via IAK Schade Service

Als u gebruik maakt van de IAK Schade Service, dan hoeft u de schade niet bij ons te melden. U kunt rechtstreeks een afspraak maken om uw auto te laten herstellen bij een van de bij ons aangesloten herstellers. Wij regelen de administratieve afhandeling dan rechtstreeks met de herstellers.


Autoherstelbedrijf zoeken       


Voordelen IAK Schadeservice 

  • Uw auto wordt snel en goed gerepareerd met vier jaar garantie.
  • Wij betalen de rekening rechtstreeks; u hoeft de kosten niet voor te schieten.
  • Bij volledige reparatie vervalt het standaard eigen risico.
  • U krijgt een gratis vervangende auto tijdens de reparatie (de brandstofkosten betalen wij niet). 

Hebt u alleen ruitschade?

Laat deze dan repareren bij Carglass of Autotaalglas. U hoeft de schade niet bij ons te melden, maar u kunt rechtstreeks een afspraak maken door op een van de twee onderstaande links te klikken.

Carglass

Autotaalglas

Schade aan uw caravan


Bent u verzekerd voor hagelschade?

Hagelschade aan uw caravan dient aanvullend meeverzekerd te zijn op uw polis. Dit is namelijk niet standaard meeverzekerd en dient specifiek op de polis te staan vermeld.
Hebt u ook schade aan uw voortent, aanbouw of luifel? Deze zaken moeten, naast de extra dekking voor bijvoorbeeld hagelschade, ook specifiek op de polis zijn meeverzekerd.
U vindt een uitgebreide omschrijving van wat wel of niet onder de dekking valt in de polisvoorwaarden.

Eigen risico caravan

Het eigen risico voor hagelschade kunt u terugvinden op uw polisblad.

Vakantie

Was u van plan om op korte termijn op vakantie te gaan en kunt u de caravan nog gebruiken? Dan hoeft u de vakantie niet uit te stellen en kunt u gerust op vakantie gaan. Wij nemen de schade op zodra u weer terug bent van vakantie.

Meld uw schade snel en simpel via Mijn IAK. Klik hieronder op de oranje knop. U komt in het overzicht van Uw verzekeringen. Kies 'Schade melden' bij de verzekering waar de schade betrekking op heeft.

Online schade melden     


Schade aan uw inboedel en of woning


Laat ons u helpen met de DirectHerstelService.

Meld uw schade snel en simpel via Mijn IAK. Wij zullen uw schade snel en voortvarend afwikkelen.


Bent u verzekerd voor hagelschade?

Hagelschade aan uw inboedel of woning is verzekerd op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Schade aan ruiten valt niet onder de dekking van uw inboedelverzekering, tenzij u een aparte verzekering of dekking hiervoor heeft afgesloten.

Schadebeperkingsplicht

Om verder schade aan uw woning of inboedel te voorkomen moet u, zodra het veilig is, maatregelen nemen om verdere schade te voorkomen. De kosten die u hiervoor maakt vallen onder de dekking van de verzekering.

Hagelschade aan inboedel niet verzekerd

Wij betalen niet voor schade door hagel en andere vormen van neerslag aan inboedel zoals tuinmeubelen, tuinbeelden, tuingereedschap, tuinaanleg en partytenten in de tuin, op het erf,
op de galerij, op het balkon of onder een afdak.

Schade door openstaande deuren en ramen niet verzekerd

Waterschade door binnengedrongen neerslag via openstaande deuren en ramen is niet verzekerd.

Hebt u een huurwoning?

Bij een inboedelverzekering voor een huurwoning kunt u alleen schade melden aan de inboedel en het huurdersbelang (dit is gemaximeerd) door neerslag die de woning is binnengedrongen. Hebt u voor eigen rekening een schutting, schuur, tuinhuisjes en dergelijke laten plaatsen dan is dat verzekerd tegen hagelschade met uitzondering van schade aan glazen- en kunststofonderdelen die dienen tot daglichtdoorlating.

Eigen risico

Op uw woonhuisverzekering is een standaard eigen risico van € 150,- van toepassing. Op de inboedelverzekering hebt u een standaard eigen risico van € 100,-. 

Meld uw schade snel en simpel via Mijn IAK. Klik hieronder op de oranje knop. U komt in het overzicht van Uw verzekeringen. Kies 'Schade melden' bij de verzekering waar de schade betrekking op heeft.

Online schade melden