Vragen?

Bel de IAK Kraamzorgservice:
(040) 261 15 34.

Kraamzorg

Kraamzorg

Verzekerd van professionele hulp

Met de IAK Kraamzorgservice bent u verzekerd van professionele hulp en persoonlijke aandacht aan huis tijdens en direct na de geboorte van uw baby.

Natuurlijk bent u druk bezig met uw zwangerschap en de aankomende geboorte. Want u moet veel regelen rond de bevalling en de periode daarna. Een goede verzorging van moeder en kind staat voorop. Maar ook eventuele andere kinderen moeten opgevangen worden. En vergeet de gastvrije ontvangst van het bezoek niet!

Hebt u een zorgverzekering bij IAK? Maakt u zich dan geen zorgen. Want u bent – naast vergoeding van medische kosten – verzekerd van de IAK Kraamzorgservice. Voor kraamzorg is een wettelijke eigen bijdrage verschuldigd. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze bijdrage.

Meer informatie hierover vindt u in het vergoedingenoverzicht.


Het IAK Kraamzorgpakket

Als u het Compleet pakket met de topping Geboortezorg hebt, of het Extra Compleet pakket, dan ontvangt u zes weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum het IAK Kraamzorgpakket. Dit pakket bevat allerlei nuttige en leuke dingen voor bij de bevalling en er na. U ontvangt het pakket automatisch thuis als u kraamzorg hebt aangevraagd.


Kraamzorgservice aanvragen

Meldt u zich uiterlijk vijf maanden (liefst eerder) voordat u gaat bevallen aan, dan kunnen wij alles tijdig voor u regelen.


Kraamzorg aanvragen     


De organisatie die de kraamzorg levert, neemt enkele weken voor de uitgerekende datum contact met u op voor een telefonisch intakegesprek. Samen bespreekt u uw vragen en wensen voor een tijdige en optimale inzet van de kraamzorg. Deze afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk ‘zorgplan’. Inderdaad, geen standaardverhaal, want IAK levert graag maatwerk. Iedere gezinssituatie is nu eenmaal uniek.


Hoe lang krijg ik de IAK Kraamzorgservice

Alle kraamcentra en alle verzekeraars zijn gebonden aan landelijke regels voor het vaststellen van het aantal uren kraamzorg. Op deze manier krijgt iedereen volgens dezelfde regels kraamzorg op maat. Volgens landelijke regels hebt u recht op acht dagen kraamzorg. Bij medische noodzaak kan dit verlengd worden met maximaal twee dagen.

Bevalt u in het ziekenhuis? Voor iedere dag dat u in het ziekenhuis ligt - de dag van het ontslag telt mee - krijgt u een evenredig aantal uren minder kraamzorg thuis.


Kraamzorg en overstappen

Bent u net overgestapt naar IAK Verzekeringen en hebt u kraamzorg nog bij uw vorige verzekeraar geregeld, geef dat dan via dit formulier aan ons door.


Vragen?

Bel dan de IAK Kraamzorgservice (040) 261 15 34