18 jaar

Wat verandert er als uw kind 18 wordt?


Zorgverzekering

U ontvangt vóór de 18e verjaardag van uw kind een brief met uitgebreide informatie over zijn of haar zorgverzekering.

IAK Jong Pakket

Speciaal voor jongeren hebben wij een collectieve zorgverzekering op maat: het 'IAK Jong Pakket'. Dat is een zorgverzekering met een lage premie en hoge vergoedingen voor zaken die jongeren nodig hebben. 

Ingangsdatum

Op de eerste van de maand ná de 18de verjaardag moet uw kind premie gaan betalen. Bijvoorbeeld: uw kind is 13 augustus jarig, de zorgverzekering gaat dan in op 1 september. Vanaf die datum zal er automatisch premie berekend worden voor de zorgverzekering van uw kind.

Wettelijk eigen risico

Het wettelijk eigen risico geldt ook voor uw kind. Wanneer hij of zij in de loop van het jaar 18 jaar wordt berekenen wij het wettelijk (verplichte) eigen risico pro rata.

Vergoedingen

Uw kind kan op uw polis blijven staan met dezelfde verzekeringen. Zolang uw kind op uw polis staat zal de eventuele korting die u via uw werkgever krijgt ook voor hem of haar gelden. Het is mogelijk om de verzekeringen van uw kind te wijzigen maar dit hoeft niet.

Schadeverzekering

Tenzij uw kind meteen zelfstandig gaat wonen of een auto gaat rijden, verandert er voor uw schadeverzekeringen niets. Gaat uw kind op kamers, dan is het verstandig om een eigen verzekeringspakket af te sluiten.

Is uw uitwonende zoon of dochter afgestudeerd of gestopt met de studie? Dan moet uw kind zijn/haar eigen verzekeringen gaan regelen. Een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering raden wij als eerste aan.

Opgebouwde schadevrije jaren

Als u kind regelmatige bestuurder is geweest van een verzekerde auto of bromfiets, dan is het vaak mogelijk om de auto- of bromfietsverzekering met schadevrije jaren aan uw kind over te dragen. Ook hier geven wij graag advies over.


Advies van IAK

Mocht u persoonlijk advies wensen over de verzekeringen van uw kind, maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Of leg de situatie voor aan onze klantenservice.