Privacy Statement

Bescherming persoonsgegevens

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om u informatie te geven, overeenkomsten uit te voeren en om verzekeringen aan te vragen, te beoordelen en te accepteren. Ook worden uw gegevens gebruikt voor (fraude)preventie, marketingactiviteiten, ter vergroting van ons klantenbestand en voor het maken van statistische analyses. Wij houden ons hierbij aan de eisen die gesteld worden aan verwerking van persoonsgegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens; wij zorgen ervoor dat uw gegevens vertrouwelijk en correct worden behandeld.


Bijzondere gegevens

Met bepaalde gegevens (bijvoorbeeld medische en strafrechtelijke gegevens) gaan wij extra zorgvuldig om. Dit soort gegevens gebruiken wij voor verzekeringen die te maken hebben met uw gezondheid of levensverzekeringen. Als wij medische gegevens van een arts nodig hebben, vragen wij deze uiteraard pas op nadat u ons hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven. Onze medisch adviseur en de onze medewerkers die met de medisch adviseur samenwerken, houden zich aan een strikte geheimhoudingsplicht en zijn verantwoordelijk voor de juiste verwerking van uw gegevens. Voor de verwerking van de gegevens voor zorgzekeringen houden wij ons aan de gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Zorgverzekeraars. Om een risico goed in te schatten, kunnen wij u ook vragen stellen over een strafrechtelijk verleden.


Inloggen op www.iak.nl

Op onze website kunt u uw premies berekenen voor diverse verzekeringen (inclusief personeelskorting), direct online verzekeringen afsluiten, online uw schade melden, een offerte aanvragen of een declaratieformulier downloaden voor uw ziektekostenverzekering. Hiervoor hebt u een persoonlijk account nodig. Heeft u nog geen persoonlijk account? Dan kunt u dit aanmaken via ‘Mijn IAK’. U krijgt dan per e-mail een wachtwoord toegestuurd. Dit kunt u direct weer veranderen in een persoonlijk wachtwoord. De site waarop uw persoonlijke gegevens te zien zijn, is uitstekend beveiligd. Onbevoegden van buiten ons bedrijf hebben zo geen toegang tot uw gegevens.


Cookies

Deze website gebruikt cookies. Graag leggen wij u uit:

  • wat cookies zijn;
  • waarom wij cookies gebruiken;
  • wat voor cookies er zijn.

Wat zijn cookies?

Als u op de websites van IAK bent, kunnen wij informatie verzamelen over uw gebruik van de website, bijvoorbeeld met cookies. Dit betekent dat een server een klein tekstbestand (cookie) naar uw browser stuurt. Bezoekt u de website nog een keer? Dan stuurt de browser de data weer terug naar de server. Zo houdt de server bij wat u eerder heeft gedaan.
Deze cookies gebruiken we om de websites van IAK beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren. Zo kunnen we nagaan hoeveel mensen de website in een bepaalde periode bezoeken. IAK gebruikt deze data alleen geaggregeerd en kan deze niet herleiden tot een pc of individu.

Waarom gebruiken we cookies?

IAK plaatst cookies:

  • om haar webdiensten aan de bezoeker te kunnen leveren;
  • om het gebruik van haar websites voor de bezoeker te vergemakkelijken;
  • om het gebruik van haar websites te analyseren. Zo kunnen we onze websites optimaliseren;
  • om meer gerichte informatie op onze websites te plaatsen;
  • om informatie te verzamelen over de bezoekers van onze websites. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren;
  • voor het sturen van gerichte communicatie;
  • voor het meten van resultaten van marketingactiviteiten rond onze producten.

Ook kunnen we gegevens betrekken die derden rechtmatig hebben verzameld zoals adresgegevens.

De cookies die uw voorkeuren onthouden en het navigeren door de websites van IAK vergemakkelijken, kunt u uitzetten via uw browserinstellingen. U kunt dit gemakkelijk vinden met de helpfunctie van uw browser. Als u deze cookies uitzet, kunt u niet altijd alle mogelijkheden van de websites van IAK gebruiken. Schakelt u de cookies uit? Dan geldt dit alleen voor de computer én browser waarop u dit doet. Gebruikt u meerdere computers en/of browsers? Schakel de cookies dan steeds opnieuw uit.

Welke cookies zijn er?

Wij gebruiken de volgende cookies:

  • Permanente cookies
    Met een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kunnen we daardoor speciaal op uw voorkeuren instellen. Ook als u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies, kunnen wij dit met een cookie onthouden. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

  • Sessiecookies
    Met een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw webbrowser afsluit.

  • Tracking cookies van onszelf
    Wij plaatsen cookies op uw apparatuur. Deze kunnen wij opvragen als u een website uit ons netwerk bezoekt. Zo kunnen wij zien dat u ook op andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Uw profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar is alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel. Zo passen deze zo goed mogelijk bij u.

  • Google Analytics cookies
    Google plaatst een cookie op onze website. Dit is onderdeel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om inzicht te krijgen in hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen als Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of als derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt, anonimiseren zij zo veel mogelijk. Uw IP-adres wordt niet meegegeven. De informatie gaat naar servers in de Verenigde Staten. Google zegt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit betekent dat er een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens is.

Op de websites van IAK staat een aantal links naar andere websites van organisaties. Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat zij met uw gegevens doen. Wij adviseren het privacystatement van die website te lezen.

Schakelt u de cookies uit? Dan geldt dit alleen voor de computer én browser waarop u dit doet. Gebruikt u meerdere computers en/of browsers? Schakel de cookies dan steeds opnieuw uit. De helpfunctie van uw browser kan u helpen bij het aanpassen van de instellingen voor het accepteren van cookies.


Uw rechten

Wilt u niet dat wij uw gegevens gebruiken voor marketingactiviteiten, zoals het toesturen van de IAK Nieuwsbrief of actiemailings over onze verzekeringen en diensten? Of wilt u uw account opheffen? Dan kunt u ons dit schriftelijk laten weten door een brief te sturen naar:

IAK Verzekeringen B.V.
Postbus 90165
5600 RV in Eindhoven

U kunt ook contact met ons opnemen via telefoonnummer:
(040) 261 19 11 of e-mailadres: website@iak.nl.


Veranderen van uw persoonsgegevens

U kunt uw persoonsgegevens altijd inzien via Mijn IAK. Kloppen deze gegevens niet? Dan kunt u ze laten corrigeren door een bericht te sturen naar het hierboven genoemde post- of e-mailadres.


Nieuwe ontwikkelingen

De tekst van dit privacystatement kan door ons worden aangepast gelet op nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld in het kader van onze bedrijfsactiviteiten. Het verdient daarom de aanbeveling deze tekst met enige regelmaat te raadplegen indien u onze site bezoekt.