Aon Nederland neemt IAK, als onderdeel van UMG, over

Frank Kraakman, CEO van IAK Verzekeringen B.V.: “Wij kijken ernaar uit onze krachten te bundelen met Aon. IAK heeft in bijna 90 jaar een portefeuille opgebouwd in zowel de (Brainport)regio Eindhoven als landelijk. We zijn hier trots op en hebben hiermee veel waardevolle kennis en ervaring opgedaan. Onze klanten en de regio kunnen rekenen op voortzetting van onze dienstverlening zoals ze dat van ons gewend zijn. We zien veel mogelijkheden en kansen om met Aon onze dienstverlening uit te breiden. Hoe dit alles eruit zal gaan zien wordt de komende maanden nog uitgewerkt”.

Onderstaand het volledige persbericht.


Aon Nederland neemt Unirobe Meeùs Groep over


Rotterdam, 8 augustus 2017 - Risicoadviseur en verzekeringsmakelaar Aon maakt vandaag bekend tot overeenstemming te zijn gekomen met Aegon met betrekking tot de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG) voor een bedrag van 295 miljoen euro. De voorgenomen overname behelst de volledige Unirobe Meeùs Groep B.V.
Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. Verder zijn geen financiële details bekend gemaakt. De voorgenomen overname wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de mededingingsautoriteit (Autoriteit Consument en Markt) en de Autoriteit Financiële Markten.

“Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business- marktsegmenten in Nederland. Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. Zowel klanten van UMG als van Aon profiteren van deze overname door gebruik te kunnen maken van de gebundelde kennis en ervaring van UMG en die van Aon-teams in Nederland en ons wereldwijde netwerk,” zegt Marc van Nuland, Country Manager van Aon Groep Nederland.

Over UMG

Unirobe Meeùs Groep B.V. (UMG) is een van de grootste spelers in de intermediaire markt. Vanuit een onafhankelijke positie adviseren de verschillende merken van UMG hun klanten over hoe om te gaan met risico's en mogelijkheden. UMG heeft acht labels (HM Bedrijfsadvies, HM Pensioenadvies, HR Financials, IAK, Kröller, Meeùs, Niehoff Werning & Kooij en Wannet) en een volmachtbedrijf (UMG Assuradeuren). De labels zijn zowel samen als ieder afzonderlijk actief op de verzekeringsmarkt. Zij versterken elkaar doordat ze ieder hun eigen specialismen hebben. Eind 2016 werkten er 1.387 mensen bij UMG (1.223 fte) die circa 580.000 particulieren en 74.000 bedrijven bedienen. Ga voor meer informatie naar: www.umg.nl.

Over Aon

Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing én is er als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.Aon heeft in Nederland 8 vestigingen met 1.540 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.