Klanttevredenheid cijfer
Stichting on Wheels

Stichting on Wheels

Stichting on Wheels zet zich al sinds 1997 in voor kinderen, volwassenen en ouderen met een (ernstige) beperking, zoals de ziekte van Duchenne. Graag bieden wij deze kinderen en hun ouders, maar ook volwassenen of ouderen eens het ongebonden vakantiegevoel of een onbezorgd dagje uit! Dat maken we mogelijk door de verhuur van aangepaste vervoer- en kampeermiddelen, chalets en de organisatie van leuke activiteiten.
Dankzij bedrijven, organisaties en particulieren kunnen wij zonder subsidies toch heel veel mooi werk verrichten.


Wie zijn wij

Stichting On Wheels is een initiatief van Marijke en Roel Sentges. Opgericht in 1997 ter ondersteuning van kinderen met de ziekte van Duchenne. Inmiddels zet de stichting zich in voor kinderen, jongeren, maar ook volwassenen met ernstige spierziekten. De stichting verhuurt aangepaste vervoer- en kampeermiddelen en volledig aangepaste chalets tegen een gereduceerd tarief.

  • Veel werk en hoge kosten
    Ook organiseert Stichting On Wheels elk jaar diverse leuke activiteiten. De ernstige beperkingen van de kinderen en jongeren brengen veel werk en hoge kosten met zich mee. Diverse evenementen die de stichting organiseert, zoals ‘Rolling On Wheels’ zijn dan ook meteen bedoeld om geld op te halen voor het goede doel.
  • Volledig zelfstandig
    Stichting On Wheels draait sinds de start in 1997 volledig zelfstandig. Dat wil zeggen: zonder steun of subsidie van de overheid. Wel krijgt de stichting support van diverse bedrijven en instellingen die hen een warm hart toedragen. Dankzij deze hulp en de inzet van vele vrijwilligers, heeft Stichting On Wheels afgelopen jaren al heel veel kinderen en jongeren met een ernstige beperking blij kunnen maken.
  • ANBI
    Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat wij voldoen aan bepaalde voorwaarden van de Belastingdienst. Dit heeft onder meer als voordeel dat eventuele giften aftrekbaar zijn van de belasting. Ons RSIN of fiscaal nummer is: 807006932.

Actie Rolling On Wheels 


Eind juni 2016 gaan de kanjers van Rolling on Wheels weer op pad, dit keer voor een route die voert van Vaals naar Maasdijk Nee, het is geen Dakar Rally, maar voor deze jongelui met een progressieve levensbedreigende spierziekte zoals Duchenne wel. Ze willen hiermee geld ophalen voor Stichting On Wheels.  Er doen 16 jongeren met voornamelijk een spierziekte mee. Ondanks hun beperkingen, gaan zij deze enorme uitdaging aan. We hopen dat u met vele vrienden, familieleden en kennissen hen steunt en komt aanmoedigen. Alleen met elkaar kunnen we er weer een grandioos succes van maken!! 

Besteding van de 1000 euro

We gaan deze keer proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting on Wheels. Zodat alle middelen, zoals de aangepaste campers en rolstoelbussen, kunnen blijven rijden.

Informatie

Stichting On Wheels draait al sinds 1997 op heel veel vrijwilligers en een groot aantal gulle gevers, die wij enorm dankbaar zijn. Dankzij deze bedrijven, organisaties en particulieren kunnen wij zonder subsidies toch heel veel mooi werk verrichten. Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar extra ondersteuning, in welke vorm dan ook. Helpt u ons ook? Wilt u meer informatie over de verhuur of over onze activiteiten? Kijk op www.stichtingonwheels.nl.