Archipel Landrijtpark


Archipel Landrijtpark foto 1 
Archipel Landrijtpark foto 2
Archipel Landrijtpark foto 3

 

Archipel Landrijtpark header

Archipel Landrijtpark

Stel je voor: je hebt een chronische ziekte en je hebt daarom 24-uurs zorg nodig. Je woont daarom in een verpleeghuis. Een nieuw gebouw, prachtig op zich, maar je zou zo graag meer buiten zijn en nog wat bewegen.

Dat overkomt mensen als Kees. Kees is dementerend op jonge leeftijd. Hij is 67 jaar oud. Woont sinds drie jaar in verpleeghuis Landrijt omdat het thuis echt niet meer ging, de zorg is te zwaar geworden. Hij heeft in Landrijt, na de verhuizing naar het nieuwe gebouw aan de Drosserstraat, een mooie kamer met eigen badkamer. Hij kan zelfstandig door het hele gebouw rondwandelen met zijn rollator. Via het restaurant kan hij bij mooi weer ook lekker het terras op. Aan het terras grenst een mooie, grote tuin. Waar veel te doen is. Zo staan er fitnessapparaten en is er een jeu de boulebaan. Maar daar kan Kees niet zelfstandig naar toe met zijn rollator. Want dan moet hij over het gras en ongelijke tegels. En dat lukt hem niet. Heel jammer, vooral omdat zijn kleinkinderen niet meer zo vaak langskomen; ze vervelen zich snel bij opa in het verpleeghuis. Het zou zo geweldig zijn om met hen samen in de tuin te kunnen spelen. Ze kunnen hem vast en zeker helpen op de fitnessapparaten die er staan. En een potje tafeltennis zou Kees ook nog wel eens willen proberen!

Waar worden de 1.000 euro aan besteed?

Archipel Landrijt heeft een mooie tuin. De bestrating voldoet helaas niet meer aan het gewijzigde plan. De tuin is aangepast om cliënten en bezoekers uit te nodigen (meer) te bewegen. Helaas wordt dit nu bemoeilijkt doordat de bestrating niet voldoet. Archipel wil dit graag aan laten passen. Met de bijdrage van € 1.000,- kunnen de paden zodanig worden gelegd dat iedereen gebruik kan maken van de apparaten, zélfs mensen in rolstoelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Archipel Landrijt? Kijk dan op onze webpagina.