Stichting Kinderboerderij Geldrop

Stichting Kinderboerderij Geldrop

Stichting Kinderboerderij Geldrop is een echte knuffelboerderij in het groene hart van Geldrop. Het kind-diercontact vinden we erg belangrijk. De boerderij is gratis toegankelijk en het hele jaar open, 7 dagen in de week.

Onze medewerkers

Er werken twee vaste beheerders en ongeveer 45 vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn mensen die naast een betaalde baan een dagdeel werken omdat ze dat leuk vinden, een aantal vrijwilligers is licht gehandicapt, en er komen mensen met bijvoorbeeld autisme of die psychische problemen hebben (gehad) en die nu hun leven weer op de rails willen krijgen. Verder zijn er stagiaires van verschillende opleidingen die hier hun stage kunnen lopen. 

Onze dieren

Op de kinderboerderij zijn verschillende diersoorten te zien zoals ezels, schapen, geiten, varkens, kippen, ganzen, konijnen, cavia’s en andere kleine knaagdieren.

Activiteiten

Het hele jaar door zijn er activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een paasfeest, een schaapscheerderfeest, en elk jaar is er een kerstviering. Ook viert de kinderboerderij het nationaal kinderboerderij weekend. Kinderfeestjes kunnen op de boerderij gevierd worden en er worden dierverzorgings-cursussen georganiseerd voor kinderen. Groepsbezoeken kunnen op afspraak plaatsvinden. Er bestaat een knuffeldienst: demente bejaarden in verpleeghuizen mogen dan konijnen en cavia’s knuffelen. Er verschijnt een paar keer per jaar een nieuwsbrief en er is een mogelijkheid tot het worden van vriend van de kinderboerderij.

De laatste jaren zijn we hard bezig geweest om aan de wettelijke eisen, die ook voor kinderboerderijen gelden, te voldoen. We zijn een hele eind op weg en hopen over een paar jaar alles rond te hebben.

Wat gaat er gebeuren met de 1.000 euro?

  • Aanschaf van 2 kruiwagens met gereedschapsbak. Investering: 2x 217,50= € 435,- In de kruiwagens worden alle handgereedschappen veilig vervoerd en opgeslagen. Daardoor wordt de veiligheid voor spelende kinderen op de boerderij verbeterd, de diefstalkans van gereedschap minder en de klusjesman/vrijwilliger heeft alle spullen direct bij de hand.
  • Aanschaf van een ladder € 250,-. Een goede, veilige lange ladder staat al lang op de verlanglijst.  
  • Vervangen van kleinmateriaal voor onderhoud van de stallen en de dieren en beschermkleding voor de vrijwilligers, zoals 5 voertonnen, lange handschoenen, laarzen met gladde zolen, klauwmesjes, EHBO kist etc.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de kinderboederij? Kijk dan op onze website.