MasDakar header

MASDakar voor Stichting Hand to Hand

Wij zijn team MASDakar. Ons doel en uitdaging dit jaar is om een goed doel te steunen, maar niet zomaar een goed doel. Op 5 november 2016 vertrekken wij vanuit Amsterdam naar Dakar met de Amsterdam-Dakar challenge. Vervolgens rijden we door naar Banjul (Gambia) om daar onze Mercedes C200 te veilen en het gedoneerde geld plus de spullen die wij bij ons hebben te doneren aan het goede doel.

Het goede doel

Vele jongeren in Gambia zijn analfabeet en hebben niet de kans gehad om naar school te gaan. De kleren die ze aan hebben zijn dikwijls het enige wat ze hebben. Probeer dan maar eens voor te stellen hoe de toekomst van deze jongeren eruit zal zien! Vrijwel geen geld, niet kunnen lezen en/of schrijven. Hoe kunnen zij ooit een waardig bestaan opbouwen?

De wil en de drive om iets van hun toekomst te maken is bij veel van deze jongeren zeker aanwezig, het ontbreekt hen alleen aan de middelen. Daarom zet Stichting Hand to Hand zich al geruime tijd in voor kansarme jongeren. Met als motto “werken aan je eigen toekomst”.

In december 2009 is het project voor kansarme jongeren opgestart. Het betreft hier het skill en trainingscentre "the Young ones". Stap voor stap zullen verscheidene werkplaatsen worden gerealiseerd zodra de financiële middelen toereikend zijn. Tot nu toe hebben ze de volgende afdelingen gerealiseerd:

  • Houtbewerking / meubelmakerij
  • Naaiatelier/kleermakerij
  • Metaalbewerking / lasserij
  • Autowerkplaats
  • Bouwtechniek
  • Land- en tuinbouw

Uiteraard is dit nog lang niet voldoende om alle jongeren uit Gambia te voorzien van een degelijke opleiding. 

Wat gaat er gebeuren met de 1.000 euro?

Met het geld gaan wij zorgen dat wij persoonlijk de donaties en het bedrag van de autoveiling ter plekke kunnen afleveren om het skill en trainingscentre uit te breiden.

Wij willen heel graag zoveel mogelijk geld ophalen om daar af te leveren en kunnen ook uw steun erg hard gebruiken!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het goede doel, of onze reis? Of wilt u ook een persoonlijke donatie doen? Kijk dan op onze site. Of bekijk ons filmpje op YouTube.