Inloophuis de Eik

Inloophuis de Eik

Inloophuis De Eik is sinds 2004 te vinden op park Eikenburg aan de Aalsterweg in Eindhoven. De Eik is een plaats waar iedereen die op wat voor manier dan ook met kanker te maken heeft of heeft gehad terecht kan voor wat hij/zij wil. Dat kan zijn een praatje of een gesprek, informatie of het ontmoeten van lotgenoten maar de krant komen lezen is ook prima. Als je met kanker te maken krijgt is dat al vervelend genoeg. Daarom is iedere gast bij De Eik welkom zoals hij/zij is, er hoeft niets maar er kan van alles.

Sommige mensen vinden het moeilijk om hun verhaal te delen of zijn bang voor de verhalen van anderen. Dat begrijpen we helemaal en daarom is er altijd een gastvrouw of gastheer aanwezig waar een gesprek mee gevoerd kan worden, zij vertellen hun eigen verhaal niet als de gast daar niet om vraagt.

Voor veel mensen geldt: Delen is vermenigvuldigen en samen staan we sterk!

Wanneer en wat

Bij De Eik kan men elke werkdag binnen komen lopen zonder afspraak. Bezoekers zijn welkom om mee te komen doen met één van de vele activiteiten die we organiseren. Zo kan men bewegen tijdens o.a. yoga en zwemmen maar ook creatief aan de slag bij b.v. het schilderen, vilten en mandala tekenen. Op onze website staan alle activiteiten op een rijtje. Bezoekers ontmoeten lotgenoten maar er wordt lang niet altijd over ziekte gesproken, er wordt meer gelachen dan gehuild!

Ook voor kinderen en jongeren!

Bij De Eik zijn ook groepen voor kinderen van 7 - 12 jaar en jongeren van 12 jaar en ouder, die met kanker (zieke ouder b.v.) te maken hebben gekregen. De kinderen doen samen leuke dingen en praten ook als ze daar behoefte aan hebben. De jongeren gaan ook vaak samen actief op stap en hebben, net als de kinderen, veel steun aan de ontmoetingen.

Nabestaanden zijn ook welkom

Ook nabestaanden zijn van harte welkom voor ‘Bakje Troost’. Dat zijn inloop bijeenkomsten voor alle nabestaanden, die zijn er twee keer per maand, één keer op een ochtend en één op een avond. Een speciaal team van rouwbegeleiders is dan aanwezig. Daarnaast starten regelmatig groepen voor mensen waarvan de partner is overleden.

Besteding van de 1000 euro

De helft van dit mooie bedrag willen we graag gebruiken om bijzondere activiteiten te organiseren voor onze gasten, b.v. een bijzondere spreker uitnodigen, een high tea verzorgen of een uitstapje. Met dit geld kunnen we zorgen dat iedereen mee kan doen, ook de mensen die door hun ziekte of andere oorzaak niet veel te besteden hebben. De andere helft willen we graag gebruiken om korte filmpjes te laten maken over De Eik. Die willen we graag op onze nieuwe website zetten om een beter beeld te geven van wat we echt doen.

Meer informatie

Korte video-impressie over Inloophuis De Eik.

Heeft u nog vragen? U bent van harte welkom om eens kennis te komen maken, ook als u (gelukkig) niets met kanker te maken heeft. Via onze website kunt u ook een mail sturen met uw vraag. Wilt u graag vrijwilliger worden, ook dan bent u van harte welkom. Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers die ook in het MMC, op de oncologie polikliniek willen werken. Bellen mag uiteraard ook: (040) 2939142. U bent welkom!