Vernieuwing

Belangrijkste wijzigingen

Wij werken aan een verbetering van onze digitale dienstverlening. In de komende maanden voeren wij een aantal vernieuwingen door. Deze hebben betrekking op Mijn IAK en het IAK Privé Pakket.

Voortaan logt u anders in

Het inloggen op Mijn IAK via de website en de IAK app is veranderd.

Lees meer

Inloggen

Meer inzicht in uw eigen risico en zorgkosten

Voortaan hebt u beter inzicht in de status van uw eigen risico en uw zorgkosten. In ‘Mijn Zorgkosten’ ziet u hoeveel eigen risico u hebt verbruikt en hoeveel u nog over hebt. U ziet voortaan ook wie de zorgaanbieder is en om wat voor behandeling het gaat. Zo weet u wat uw behandelingen kosten en wat u daarvan vergoed krijgt.

Lees meer

Wat gaan we nog meer vernieuwen?

De komende maanden gaan we aan de slag met het vernieuwen van het IAK Privé Pakket. Dit zijn alle verzekeringen waarmee u en uw gezin in het dagelijkse leven te maken hebben. We zorgen ervoor dat deze verzekeringen nog beter aansluiten bij de risico’s van vandaag de dag. En we verbeteren Mijn IAK, waardoor u voortaan al uw verzekeringen online kunt regelen. Zo hoeven we niet meer per post met u te corresponderen en werken we samen aan een duurzame toekomst. Uiteraard informeren wij u tijdig over deze vernieuwingen.

Meer inzicht in uw eigen risico en zorgkosten
Hebt u een zorgverzekering bij IAK? Dan hebt u vanaf nu meer inzicht in de status van uw eigen risico. In Mijn IAK bij het tabblad Mijn zorgkosten (via zorgberichten) ziet u voortaan in één oogopslag hoeveel eigen risico u al verbruikt hebt en wat u nog aan eigen risico over hebt.

Ook hebt u voortaan een beter inzicht in uw zorgkosten. In Mijn zorgkosten vindt u de declaraties die u zelf hebt ingediend, maar ook de declaraties die IAK direct van uw zorgaanbieder heeft ontvangen. Bijvoorbeeld van uw ziekenhuis of de kosten die uw huisarts in rekening brengt omdat u ingeschreven bent bij de praktijk. Voortaan ziet u niet alleen het type zorg en de gedeclareerde kosten, maar ook wie de zorgaanbieder is en om wat voor behandeling het gaat. Zo ziet u wat uw behandelingen kosten en wat u daarvan vergoed krijgt. Daardoor kunt u beoordelen of u voldoende verzekerd bent en controleren of uw zorgaanbieder de juiste kosten declareert.

tekstlink: Bekijk de handleiding

Privacy en bescherming persoonsgegevens bij zorgkosten
Details van uw zorgkosten zoals de behandeling en de zorgaanbieder worden alleen getoond aan degene die de zorg heeft ontvangen, tenzij de verzekerde jonger is dan 16 jaar. Dan kan de hoofdverzekerde deze detailgegevens ook bekijken. Omdat we zeker willen weten dat u degene bent die de detailgegevens mag bekijken, vindt er een extra controle plaats. Voordat u toegang krijgt tot de detailgegevens, vragen wij u om uw mobiele nummer. U ontvangt dan een SMS bericht met daarin een code. Als u deze code correct invult, krijgt u toegang tot de detailgegevens. Gebruikt u de IAK app? Dan ontvangt u geen SMS, maar een pushbericht. Na acceptatie kunt u de detailgegevens bekijken.

Let op! Bent u medeverzekerde op de zorgpolis en wilt u uw gedetailleerde zorgkosten bekijken? Dan hebt u een eigen account nodig voor Mijn IAK.

  • Maken inlogaccount Mijn IAK

Wat gaan we nog vernieuwen?
De komende maanden gaan we aan de slag met het vernieuwen van het IAK Privé Pakket. Dit zijn alle verzekeringen waarmee u en uw gezin in het dagelijkse leven te maken hebben. We zorgen ervoor dat deze verzekeringen nog beter aansluiten bij de risico’s van vandaag de dag.

En we verbeteren Mijn IAK, waardoor u voortaan al uw verzekeringen online kunt regelen. Zo hoeven we niet meer per post met u te corresponderen en werken we samen aan een duurzame toekomst.

Met al deze vernieuwingen wordt verzekeren een stuk gemakkelijker.