Health Support

Maak gebruik van de juiste arbeidsgerelateerde zorg

Je werkgever zet zich in om medewerk(st)ers die ziek zijn of ziek dreigen te worden, snelle toegang te geven tot de juiste arbeidsgerelateerde zorg. Daarom kun jij een beroep doen op Health support via IAK Verzekeringen.
Kies het bedrijf waar je werkt en bekijk de diensten waar je gebruik van kunt maken.

Niet gevonden?

 Probeer te zoeken met een deel van de naam.
Staat je bedrijf er niet bij? Neem dan contact op met je leidinggevende.

Health support voor 

Health support voor  is een doeltreffend instrument om verzuim te beheersen. Dit komt omdat het pakket snel ingezet kan worden, dus nog voordat je ziek wordt. Door op tijd in te grijpen, is de kans kleiner dat je (langdurig) ziek of zelfs arbeidsongeschikt wordt. Dat is voor jezelf heel belangrijk, maar ook voor je werkgever en naaste collega’s.

Diverse modules en producten

Het Health support pakket voor  bestaat uit verschillende modules en producten. Meer informatie over de diverse modules en producten vind je in de tabbladen onderaan deze pagina. Deze modules en producten spelen in op de meest voorkomende verzuimoorzaken van de medewerkers (zoals o.a. stress, lage rugklachten, wachtlijsten, arbeidsconflicten). Door de inzet van één of meerdere van deze modules krijg je snel de benodigde zorg.

Zorgnetwerk

De afdeling Zorgadvies van IAK zorgt ervoor dat de producten worden aangeboden door zorgverleners, die zo veel mogelijk werken in de omgeving waar je bedrijf gevestigd is. Al deze zorgverleners samen noemen wij het ‘zorgnetwerk’.

Health support aanvragen

Wie dient de aanvraag in?

Alleen je leidinggevende, manager of bedrijfsarts kan de aanvraag doen. Geef bij een van hun aan dat je klachten hebt en in contact wilt komen met een zorgverlener via Health Support.

Eigen risico

Een aantal behandelingen binnen Health support voor bestaat uit zorgkosten die vergoed worden uit je eigen zorg- en/of aanvullende verzekering. Voor 2018 zijn dat de producten: Korte Psychologische Zorg, Intensieve Psychologische Zorg, Intake Fysiek, Korte/Lange Herstelbegeleiding Fysiek en Multidisciplinaire Eerstelijns Revalidatie.  

Eigen risico
De kosten die niet vergoed worden op grond van de eigen verzekering(en) van de medewerker komen voor rekening van de werkgever (). Het kan daarom voorkomen dat bij het gebruik van Health support voor het eigen risico wordt belast.   

Bij de inzet van Korte Psychologische Zorg of een traject Intensieve Psychologische Zorg of MER, kan je eigen risico worden geraakt. Afhankelijk of je deel uitmaakt van de collectieve zorgverzekering van bij IAK Verzekeringen, is de vergoeding van het verplicht eigen risico/eigen bijdrage als volgt geregeld: 

  • IAK Verzekerd
    Ben je collectief verzekerd via IAK dan wordt het verplicht eigen risico van € 385,- (2018) door IAK vooraf gecompenseerd. Dit betekent dat je wel de nodige zorg ontvangt maar geen verplicht eigen risico betaalt. 

  • Niet IAK Verzekerd 
    Ben je niet collectief verzekerd via IAK dan wordt het verplicht eigen risico van € 385,- (2018) niet door IAK gecompenseerd. 

  • Vrijwillig eigen risico 
    Naast het verplicht eigen risico kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. De kosten voor het vrijwillig eigen risico worden dan niet gecompenseerd.