Droomtuin GGZe

Van luchtkasteel naar tuinoase

Stel. Je woont samen met 24 anderen in een huis, een beschermde woonvorm in Eindhoven. Je hebt een psychiatrische beperking. Een groot deel van je leven speelt zich af op de plek waar je woont. Je hebt je eigen kamer maar deelt de woonkamer , keuken en tuin met je medebewoners. Je woont samen met deze mensen maar je hebt ze niet zelf uitgekozen.  Huidige situatie GGzE tuin Je vindt het soms lastig in contact te treden met de mensen om je heen omdat je je onrustig voelt. Je hebt het erg druk met jezelf, er is eigenlijk geen ruimte meer voor anderen. Het naar buiten gaan voor een boodschap of om iemand die je dierbaar is te ontmoeten voelt vaak als een hele opgave. Je zoekt naar rust, gezelligheid, een rol in je leven die je leven zin geeft en waarin je je gewaardeerd voelt. Je zoekt een thuis!!
Dat wat voor de meesten van ons zo vanzelfsprekend is, een plek die echt van jou is, waar je energie van krijgt en helemaal jezelf kunt zijn, is dat voor deze mensen niet.

Onze droom

Wij, bewoners en medewerkers, willen ons er voor gaan inzetten om dit zo belangrijke thuisgevoel te verbeteren. Iets wat hierbij zou helpen is het samen bedenken en vormgeven van een tuin. Een tuin die aan ieders wensen voldoet. Een plek waar je alleen kunt zijn, in alle privacy. Maar ook een plaats waar ruimte is dierbaren of buurtgenoten te ontmoeten, samen iets te eten of te drinken. Een tuin waar je weer oude hobby’s op kunt pakken zoals tuinieren of voor de kippen zorgen. Een plek die mensen helpt te aarden, in het hier en nu te zijn. Te genieten van de verschillende jaargetijden. Zintuigen te prikkelen, planten en dieren om naar te kijken. Bloemen en kruiden om aan te ruiken. Schommels of een hangmat. Een tafeltennistafel om samen weer in beweging te komen.

Onze droom, onze eigen tuinoase!

Hoe gaan we de € 1000,- besteden?

We beseffen heel goed dat we er met € 1000,- niet zijn. De € 1000,- is een bijdrage aan een groter geheel. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Neeltje Hille: CAM.hille@ggze.nl
Suzan Baltussen: S.baltussen@ggze.nl