Taskforce QRS Utrecht

Taskforce QRS

Taskforce QRS is een stichting die als doel heeft de middelbare scholieren in de regio Utrecht te leren reanimeren. Dit omdat middelbare scholieren vaak thuis zijn en daardoor de aangewezen personen om te reanimeren. Om ons doel te realiseren gaan wij geneeskundestudenten opleiden tot reanimatie-instructeur en zullen zij vervolgens les geven op middelbare scholen.

Scholieren leren reanimeren
Taskforce QRS Utrecht is opgericht door 3e jaars geneeskunde studenten met een passie voor acute geneeskunde en in het bijzonder reanimeren. Wij zijn dan ook enthousiast om dit aan iedereen te leren en ons enthousiasme zo over te brengen.

Wekelijks krijgen zo’n 300 Nederlanders een hartstilstand in een thuissituatie, waarvan slechts de helft wordt gereanimeerd. Wanneer een groter aantal mensen de vaardigheden zou hebben om te reanimeren, wordt er sneller ingegrepen en stijgen de overlevingskansen van 5-10% naar 60%! Omdat middelbare scholieren vaak thuis zijn, bevinden zij zich in de positie om te handelen wanneer dat nodig is, echter weten ze vaak niet hoe ze dat moeten doen. Daarom is het belangrijk dat middelbare scholieren leren reanimeren. Maar om dit te bereiken, kunnen wij hulp goed gebruiken!

Wat wij met de €1.000,- willen gaan doen
Om les te kunnen geven in reanimatie heb je opgeleide instructeurs nodig. Daarnaast heb je veel materiaal nodig zoals reanimatiepoppen, trainer AED’s en spullen om de poppen mee te kunnen onderhouden. Om dit te kunnen financieren kunnen wij die 1000,- goed gebruiken.

Wilt u meer van ons weten?
Kijk dan op onze website of op onze Facebookpagina.