WereldOuders

WereldOuders Special Needs Programma

Bijzondere hulp voor kinderen met een beperking

Ieder kind verdient een kans op een goede toekomst. Helaas is dit voor veel kinderen in Latijns-Amerika niet weggelegd. Zeker niet voor kinderen met een beperking. Duizenden kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking worden jaarlijks verlaten of opgesloten in een kamertje. Simpelweg omdat hun ouders niet weten hoe ze het kind moeten verzorgen, uit schaamte of omdat ze niet de financiële middelen hebben om het kind de medische zorg te geven die het nodig heeft. 

Stichting WereldOuders ondersteunt speciale programma’s voor deze kinderen. Onze hulp is letterlijk van levensbelang. Helpt u mee zodat wij nog meer kinderen met een beperking de kansen kunnen bieden die zij verdienen?

Doelstelling WereldOuders Special Needs Programma Haïti 

Het Special Needs Programma in Haïti werd in 1993 opgezet. In het familiehuis Kay Christine in Kenscoff wonen 35 kinderen en volwassenen die 24-uurs zorg krijgen. Daarnaast zijn er in Haïti drie locaties waar kinderen met een beperking terecht kunnen voor hoogwaardige therapie en/of onderwijs. 

Het is voor Haïtiaanse gezinnen zwaar om een kind met een beperking op te voeden. Er is bijna geen hulp voor mindervaliden beschikbaar, medische zorg is vaak onbetaalbaar en schaamte is een groot probleem. Ook al houden de ouders veel van hun kind, door de sociale druk en schaamte zien ze vaak geen andere uitweg dan hun kind te verlaten. Door de hulp die wij bieden aan gezinnen met een kind met een beperking proberen we het aantal kinderen dat wordt verlaten te verlagen en de denkwijze van Haïtianen over mindervaliden positief te veranderen.

Waar wordt de 1000 Euro aan besteed?

De donatie zal worden besteed aan het Special Needs Programma in Haïti waarbij kinderen niet alleen therapie maar ook educatie ontvangen.

Wat doet WereldOuders?

WereldOuders geeft structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen, plus eventueel de mogelijkheid om te gaan studeren. Naast familiehuizen zijn in negen landen ook  medische en educatieve projecten opgezet voor de gemeenschap. Een bijzonder voorbeeld hiervan is het St. Damien kinderziekenhuis in Haïti. 

Voor meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.wereldouders.nl of belt u met Urita Mual van Stichting WereldOuders voor meer informatie over het project 035-6264578.