Kindervakantieweek Woensel West

KinderVakantieWeek Woensel West

Wat is de KVW WW?

Dit jaar wordt voor de vierde keer de kindervakantieweek Woensel-West georganiseerd. Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen dit jaar van 22 t/m 26 augustus meedoen met allerlei spelletjes en activiteiten, zoals een vossenjacht, sportdag, survivaldag in het bos en aanschuiven bij het kampvuur. 

Video 2015

Hoe is het tot stand gekomen?

Woensel-West is een wijk die na door haar hoeven te zijn gezakt zich aan het ontwikkelen is. Daarvoor zijn vrijwilligers via Stichting Trudo in de wijk geplaatst om te helpen dit te bewerkstelligen. Verschillende initiatieven zijn door vrijwilligers opgezet om de wijk te verbeteren, waaronder de kindervakantieweek. 

Doelstelling

De kindervakantieweek biedt kinderen in Woensel-West een vakantie tegen een prijs die voor iedereen betaalbaar is. Er ontstaat meer saamhorigheid, betrokkenheid en socialisering onder de wijkbewoners. Daarnaast wordt er gestreefd om op een leuke manier educatieve thema’s te verweven in de activiteiten, zodat ze op een speelse manier leren over onderwerpen als geschiedenis, natuur en wetenschap. Tijdens de week kunnen ontwikkelingen bij kinderen en binnen gezinnen gesignaleerd worden. Hulpverleners en huiswerkbegeleiders of –maatjes uit de wijk kunnen dan onder andere naschoolse activiteiten aanbieden om de gezinnen een duwtje in de rug te geven of te ondersteunen.

Eerdere jaren

De kindervakantieweek is in 2013 voor het eerst opgezet. Door de hoge opkomst van kinderen en betrokkenheid en enthousiasme vanuit de ouders en vrijwilligers in de wijk is de kindervakantieweek sindsdien ieder jaar teruggekomen. Ieder jaar zijn er meer kinderen, meer vrijwilligers en meer wijkbewoners die meehelpen. Zo waren er afgelopen jaar 60 kinderen.

Besteding van de 1000 euro

Als kindervakantieweek Woensel-West wint kan er materiaal aangeschaft worden voor activiteiten zodat dat ieder jaar opnieuw gebruikt kan worden en de activiteiten worden spectaculairder wat meer kinderen zal aantrekken.

Meer informatie

Voor meer informatie nodigen we u uit om te kijken op onze facebookpagina
Of mail ons: kvw.woenselwest@gmail.com

KVW WW 2016