Declareren

Ontdek de IAK app

Met de IAK app regelt u uw verzekeringszaken waar en wanneer u maar wilt. U hebt altijd uw zorgpas bij de hand en het declareren van nota’s doet u snel en eenvoudig. Bekijk hieronder de mogelijkheden of download de IAK app direct. 

Let op: De app is alleen beschikbaar voor hoofdverzekerden en geoptimaliseerd voor smartphones.


De belangrijkste mogelijkheden van de IAK app

  • Altijd uw zorgpas bij de hand
  • Direct uw zorgkosten declareren
  • Direct alarmnummers bellen
  • Direct de IAK klantenservice bellen en e-mailen

Inlogaccount aanmaken

Gebruikt u de app voor de eerste keer? Zorg dan dat u eerst een inlogaccount aanmaakt op onze website. Met die inloggegevens kunt u inloggen op de website en de app.


Altijd uw zorgpas bij de hand

In binnen- en buitenland kunt u met de IAK app altijd laten zien dat u verzekerd bent. Niet alleen voor uzelf, maar voor iedereen op uw zorgpolis. Aan buitenlandse zorgverleners kunt u zelfs een buitenlandse zorgpas (EHIC) tonen die in heel Europa geldig is.

Direct uw zorgkosten declareren

Uw zorgkosten declareert u snel eenvoudig via de app. Maak een foto van uw rekening, geef aan of u voor uzelf of een gezinslid wilt declareren, druk op versturen en uw rekening is ingediend. De ingediende declaraties staan overzichtelijk in een archief van uw app.

Direct alarmnummers bellen

Via de app belt u bij noodsituaties in binnen- en buitenland snel onze alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ook de Nederlandse alarmnummers zijn via de app snel en eenvoudig te bereiken.

Direct de IAK klantenservice bellen en e-mailen

Hebt u vraag voor over uw verzekeringen of onze dienstverlening? Via de app kunt u ons gemakkelijk telefonisch en per e-mail bereiken.

Waar kan ik de IAK Verzekeringen app vinden?

Op welke apparaten en besturingssystemen werkt de IAK app?

Hoe krijg ik een login en wachtwoord voor de app?

Ik probeer in te loggen met mijn klant-/verzekerde nummer, waarbij ik ineens een nieuw account moet aanmaken. Waarom is dat?

Wat als ik mijn pincode ben vergeten?

Meer veelgestelde vragen IAK app