Dierenopvangcentrum De Doornakker

Dierenopvangcentrum De Doornakker

Hulp voor dieren in nood in regio Zuid-Oost Brabant

Dierenopvangcentrum De Doornakker verzorgt jaarlijks de opvang en (her)plaatsing van ongeveer 700 honden, 1500 katten en 250 overige huisdieren voor de regio Zuid-Oost Brabant. Bovendien vangt het centrum jaarlijks 1300 dieren uit het wild die in nood zijn (tijdelijk) op.

Hart voor dieren
Bij Dierenopvangcentrum De Doornakker werken mensen met een groot hart voor dieren. Naast gekwalificeerde beroepskrachten zijn er veel vrijwilligers en stagiaires actief. Het dierenopvangcentrum verzorgt ook de opvang van jonge en zieke dieren. Jaarlijks worden er meer dan 800 van deze dieren opgenomen in gastgezinnen en geplaatst in een nieuw thuis.

Dierenambulance
De dieren staan altijd centraal in het dierenopvangcentrum. De uitdaging is dan ook om de bemiddeling en kwalitatief hoge dierenverzorging op een zakelijke en ondernemende manier uit te voeren. Om naar buiten toe zichtbaar te maken dat dit gebeurt, is het dierenopvangcentrum in november 2008 een erkend asiel van de Dierenbescherming geworden. Vanuit de locatie aan de Doornakkersweg 51 in Eindhoven opereert ook de meldkamer dierenhulp en de dierenambulance.

Wat kunnen we met € 1.000,- doen?
Wanneer we winnen kunnen we 60 katten gedurende 110 dagen dagelijks van kattenbrokjes voorzien.